Denk aan de donkere layout!

Door pkwarts op woensdag 10 juni 2009 15:19 - Reacties (46)
Categorie: Web, Views: 5.595

Persoonlijk vind ik werken met een donkere layout zeer fijn. Zelfs alle text fields zet ik het liefst op een donkere achtergrond met lichte tekst wat vrij gemakkelijk gaat in Gnome door middel van Gnome-color-chooser (ik neem aan dat er voor andere OS's ook zulk soort programma's te vinden zijn).

Wanneer je dit doet loop je echter nog wel eens tegen een denkfout van een webdesigner aan. Om de pagina wat op te fleuren zal een webdesigner soms weleens het uiterlijk van een <input> object aanpassen in de CSS. Helaas gebeurt dit vaak maar half en zal de programmeur bijvoorbeeld een lichte achtergrond meegeven aan een button, maar vergeet vervolgens de tekst een vaste kleur mee te geven. Dan krijg je bijvoorbeeld dit:

FOK!
Het reactieveld op FOK!

Ook tweakers heeft, om de een of andere reden, de tekstkleur in alle textfields standaard op zwart gezet, maar niet de achtergrond op wit:

Tweakers
Het reactieveld op GoT
Tweakers 2
Tijdens het aanmaken van dit blog. "Titel" heeft alleen een standaard tekstkleur, "Tekst" heeft wel allebei gedefinieerd.

En Nu.nl:
Nu.nl

En zelfs Google is er niet vreemd van:
Google

Dus webdesigners, alstublieft, als je een <input> object wilt aanpassen, pas het dan volledig aan. Anders raakt mijn Stylish plugin zo vol ;)

Laat het me weten als je dit een zeikpost vind, andere reacties ook welkom ;)

Volgende: Firefox 3 in widescreen 05-'09 Firefox 3 in widescreen

Reacties


Door Tweakers user GrooV, woensdag 10 juni 2009 15:21

Tja, volgens mij vraag je om problemen als je van de standaard kleur afwijken afwijkt

Door Tweakers user MisterData, woensdag 10 juni 2009 15:25

Als je met je Stylish-plugin de tekstkleur aan kunt passen, dan kun je toch ook gewoon de achtergrondkleur aanpassen?

Desnoods zou je in Firefox een soort user-script kunnen maken dat de kleuren gewoon omdraait. Of je koopt een Mac en gebruikt Cmd+Ctrl+Alt+8 om alles negatief te maken ;)

Door Tweakers user pkwarts, woensdag 10 juni 2009 15:26

Maar de oplossing is zo makkelijk: blijf als webdesigner er vanaf of doe het helemaal goed. Waarom zou je bijvoorbeeld de tekstkleur in een text-field op zwart zetten? Blijf er dan vanaf en laat het default...

Door Tweakers user Naatan, woensdag 10 juni 2009 15:28

Hierom heb ik dus het volgende in mijn Stylish addon gestopt:

input, textarea, select {
color: #787878 !important;
}

Wat je ook vaak ziet is dat mensen de background color van hun website niet instellen en er van uit gaan dat elke bezoeker zijn standaard achtergrond kleur als wit hebben ingesteld..

Door Tweakers user Barleone, woensdag 10 juni 2009 15:28

sjongjejonge wat een zeikpost :P
Als zelf de grote namen zich hier niet aan houden, dan zou ik als ik jou was toch eieren voor mijn geld kiezen. :)

Door Tweakers user pkwarts, woensdag 10 juni 2009 15:30

Er zijn uiteraard ook genoeg sites die zich er wel aan houden, maar om die in de blog te zetten is ook weer wat he ;) Hyves, MS-sites ed doen het wel goed.

Door Tweakers user 0X55AA, woensdag 10 juni 2009 15:31

@ Groov: ja maar hier zijn juist al die afspraken en standaarden voor gemaakt, om indien nodig/gewenst je wel kan afwijken.

Door Tweakers user boe2, woensdag 10 juni 2009 15:35

Probleem is dat zwart op wit veel beter is voor de ogen (en comfortabeler) dan wit op zwart. Designers zullen hun kleurenkeuzes niet snel aanpassen om die reden ;)

Door Tweakers user Capital_G, woensdag 10 juni 2009 15:37

Je kunt het natuurlijk ook andersom bekijken.

Als je nou als gebruiker zo nodig de stijl aan wilt passen, doe het dan gewoon goed.

Door Tweakers user snsgn, woensdag 10 juni 2009 15:41

Ter info: Ik ben webdesigner. Ik gebruik wel eens Stylish voor thuis (voor hotmail en google alleen)
Ik vind dat de webdesigner het juist zo heeft gemaakt zoals hij wil. Ik zou er ook helemaal geen zin in hebben om een <input> meer te stijlen dan nodig is. Daarnaast vind ik het niet eens netjes om meer code te gebruiken dan nodig is. Als je een website anders wil laten lijken als dat hij is, dan is dat aan jezelf. (Goede) Webdesigners maken niet voor niets bepaalde keuzes. ;)

Door Tweakers user KingOfDos, woensdag 10 juni 2009 15:45

Dit probleem doet zich ook voor als je in een OS andere default-kleuren gebruikt, wegens de hierboven beschreven reden. Dus het ligt niet specifiek aan deze plugin, maar aan de webdevelopers/designers welke het "half" implementeren.

Ik vind persoonlijk dat b.v. de W3 css validator hier ook op moet checken, en dit moet melden icm een nette uitleg.

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 juni 2009 15:48]


Door Tweakers user Naatan, woensdag 10 juni 2009 15:51

@snsgn

Goede webdevelopers zorgen dat hun site er hetzelfde uit ziet op welke browser of os dan ook.

Door Tweakers user pkwarts, woensdag 10 juni 2009 15:58

Even ter verduidelijking: Gnome-color-chooser past ook mijn OS kleuren aan, het is niet een FF addon oid. De kleuren zoals je ze ziet zijn dus hetzelfde in welke app dan ook.

@snsgn:
Dat een webdesigner het maakt zoals hij het wil betekent niet dat iedereen maar zijn OS + browser combi moet gebruiken om zijn site te bekijken. Als jouw site er in IE goed uit zou zien, maar niet in Firefox, dan kijk je toch ook waar dat aan ligt?

Door Tweakers user pkwarts, woensdag 10 juni 2009 16:00

@Boeboe, ik heb er geen problemen mee als een designer liever een wit veld wilt met zwarte tekst. Ik heb er een probleem mee als hij dat niet goed aangeeft ;)

Door Tweakers user Makkusu, woensdag 10 juni 2009 16:05

ik vind dit een beetje nit picking, als een website nou gemaakt zou zijn om te customizen dan is het wel nodig om met alle scenarios rekening te houden.

maar om nou webdesigners de schuld voor dit probleem te geven is een beetje eikelig.

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 juni 2009 16:06]


Door Tweakers user pkwarts, woensdag 10 juni 2009 16:11

@Makkusu, schuld geven gaat ook weer zo ver, ik zie het liever als "erop wijzen" ;)

Door Tweakers user hafkensite, woensdag 10 juni 2009 16:16

De validator op: http://jigsaw.w3.org/css-validator geeft bij het volgende invoer bestand:

code:
1
2
3
input  {
background-color : #222222;
}

Je hebt geen tekstkleur opgegeven (of de kleur is transparant) maar je hebt wel een achtergrondkleur opgegeven. Zorg ervoor dat het opgeven van tekst- en achtergrondkleuren de tekst leesbaar houdt.
Daar wordt er dus al wel op gelet, maar je moet wel handmatig de waarschuwingen op hoog zetten.

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 juni 2009 16:20]


Door Tweakers user crisp, woensdag 10 juni 2009 16:34

@hafkensite: je hebt gelijk dat de validator daar op kan checken. Wat de validator echter niet kan beoordelen is of de tekstkleur wellicht via een andere selctor of via een parent expliciet al gezet is wat resulteert in een hele lading van waarschuwingen die vaak grotendeels onterecht zijn. Dat maakt het nogal lastig om maar niet te zeggen gewoonweg nutteloos.

Ik ben het met pkwarts eens dat het iets is waar je als webdeveloper beter op zou moeten letten, maar vaak schiet het er bij in bij de vele andere dingen waar je als developer al op moet letten ;)

Door Tweakers user DOT, woensdag 10 juni 2009 16:36

Dit is een fout van webdesigners, zoals zoveel van dit soort 'defaults' fouten. Als je een hoge-resolutie monitor hebt, en je stelt je DPI correct in, dan moet je eens zien in hoeveel sites de font-sizes naar de klote gaan. En dan zijn er zelfs nog designers die het precies willen laten passen met een Arial font. Maarja, heb je dan iets als Verdana of DejaVu, dan gaat de hele layout kaduuk.

Fonts, font sizes, dimensions, colors... het is allemaal gemaakt voor Arial, zwart op wit, 1280x1024, 96 DPI.

Er zijn natuurlijk wel sites die het goed doen (T.net heeft nauwelijks problemen), en er zijn ook tekortkomingen in CSS waardoor afwijkende defaults niet altijd goed doorkomen, maar er kan een stuk beter op gelet worden.

Door Tweakers user Hero of Time, woensdag 10 juni 2009 19:04

Goh, dit klinkt zo bekend. Ik gebruik in m'n linux een donker thema, Xfce4-Dusk. Ziet er prima uit, en met Opera heb ik wat Qt kleuren aan moeten passen om het passend te maken. Ook geen probleem. Maar als je dan ook nog een donkere skin erbij gebruikt, gaat het fout. Zo zijn bij mij ook veel invoervelden zwart of donker. Ik heb voor een aantal sites (oa GoT en Google) nog wel m'n skin moeten aanpassen omdat het witte tekst op witte achtergrond opleverde, of zwarte tekst met zwarte achtergrond. Deze post zit ik dan ook in het donker te typen, en zie zo nu en dan een rood lijntje omdat de spellchecker het niet kent. En om alles te kunnen lezen, moet ik alles selecteren. Verder is er op GoT nog een issue, en dat zijn de dropdown boxen. Die hebben ook een tekstkleur meegekregen, net als het invoerveld, maar geen achtergrond kleur.

Echt, designers, geweldig over nagedacht hoor :(. Geef AUB vaste waardes mee, of laat alles met rust. Als je ergens defineert dat je tekst een bepaalde kleur moet hebben, ongeacht waar het komt te staan, zorg dan dat je een schappelijke achtergrondkleur meegeeft. Zwarte tekst, zorg dan dat je _geen_ zwarte achtergrond toe staat. Maak het wit, geel, groen, desnoods paars, maar zorg dat het leesbaar blijft.

Ook applicatieontwikkelaars denken hier niet over na. Als je namelijk een donker thema gebruikt, en er wordt een lijst gebruikt met wisselende kleuren, bijvoorbeeld wit en lichtgrijs, krijg je vervolgens met een donker thema dat je zwart en wit krijgt. Echt meesterlijk als je dus witte tekst hebt vanwege de standaard zwarte kleur, zie je maar de helft. Moet je weer je thema omgooien om een andere tekstkleur te gaan gebruiken, omdat de lijst kleuren weer hard-coded zijn ofzo.
In Qt heb ik daarom voor oranje gekozen als tekstkleur. Het is goed zichtbaar op zwart en wit en alle grijstinten die er tussen zitten.

Voor de duidelijkheid, de fout zit hem NIET in gebruikers die het graag donker willen hebben, maar aan ontwerpers die hier niet aan denken dat er zulke gebruikers zijn.

Door Tweakers user rhodium, woensdag 10 juni 2009 19:24

Wat een gezeur om niets..... Ik ga als webdesigner echt niet rekening hiermee houden. Heb wel wat beters te doen. Lekker belangrijk om extra uren te bestanden voor wat zou het zijn... 0,01% van de bezoekers als het niet minder is.

Zou wat wezen... omdat jij vindt rood is doorrijden en groen is stoppen moet iedereen maar voor jou zich aanpassen of rekening hiermee houden.

Door Stijn, woensdag 10 juni 2009 19:32

Tot je zelf een keer een ander thema (om even in Windows-terminologie te blijven) gaat gebruiken en merkt dat ineens zoveel websites vreemde kleurcombinaties hebben?

Dit is niet eens iets waar gebruikers per sť "schuldig" aan zijn, ik ken ook bedrijven waar standaard een aangepast thema wordt gebruikt. Vrij vervelend als de webontwikkelaar te lui was om een extra regeltje CSS te gebruiken (background: #FFF) en alles daardoor onleesbaar is.

rhodium: zullen we het eens omdraaien? Als jij de tekstkleur van je forms niet verandert is er niks aan de hand. "omdat jij vindt dat de tekstkleur..." enzo. Ik vind het vrij arrogant om maar aan te nemen dat iedereen dezelfde systeeminstellingen heeft als jij. Een beetje op hetzelfde niveau als "best bekeken in internet explorer" of "geschikt voor 1024x786".

Door Tweakers user DOT, woensdag 10 juni 2009 19:38

@rhodium
Tja, dan denk je te makkelijk over het beroep webdesigner. Webdesign is een van de meest lastige IT-gerelateerde bezigheden, juist omdat je met zoveel verschillen rekening moet houden. Maar dit is nu net een van de legitieme verschillen! Al die verschillen tussen browsers, daar moet je ook rekening mee houden, maar dit is by design. Dit hoor je te leren als je het vak leert.

De verschillen in default-colors is nog niet eens zo ontzettend belangrijk, maar het is dan ook zeer simpel op te lossen. Dat gaat je echt geen uren kosten. Maar dingen als dimensions gaan je hard opbreken nu high-res en low-res monitors naast elkaar bestaan.

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 juni 2009 19:39]


Door Tweakers user Hero of Time, woensdag 10 juni 2009 19:55

@rhodium,
Even heel wat anders. Bekijkt het eens zo, hoeveel bezoekers zou er problemen hebben als Google, of Tweakers, ook IPv6 zouden toepassen, en zij dat niet goed hebt ingesteld waardoor je de site niet kan bezoeken. Wie is dan de schuldige? Google/Tweakers of de bezoekers? In dit geval is de bezoeker de schuldige, want Google/Tweakers kan er niets aan doen dat de bezoeker een configuratiefout heeft gemaakt.

Maar in het geval van een extra regel code in je CSS zetten om zo de juiste kleurcombinatie te garanderen is het wel een probleem van de ontwikkelaar. In mijn ogen is het een luie donder, of iemand die nergens rekening mee houdt. Zoals DOT al zei, dit is iets waar je als designer voor wordt opgeleid, om hier aan te denken en goed te bouwen. Nalatigheid door de designer die het vervolgens op de gebruiker schuift is gewoon not done.

Door Tweakers user Naatan, woensdag 10 juni 2009 21:56

@rhodium

Kost het jou uren om "input, textarea, select { color: #FFF; background-color: #000; }" te tikken? Doe je toch iets fout ..

Rekening houden met verschillende browsers, OS'en, resoluties e.d. hoort bij het vak.

Door Tweakers user blaatkipje, woensdag 10 juni 2009 22:38

@Naatan,

Als jij zin hebt om op 100 plekken een kleur door te geven doe ik dat liever in 1 parent element dat werkt een stuk beter :)

Door Tweakers user crisp, donderdag 11 juni 2009 00:56

Ik pik er even een quote uit:
In mijn ogen is het een luie donder, of iemand die nergens rekening mee houdt.
Beide is in dit geval gewoonweg onwaar. Webdevelopers hebben al rekening te houden met tig verschillende browsers, verschillende resoluties en DPI-instellingen, verschillend font-support en rendering daarvan onder verschillende OS-en, en nu wil je dus ook verschillende/afwijkende themes hier nog in gaan betrekken?

Sure, de oplossing is vaak simpel, maar om developers nu luie donders te noemen omdat ze geen rekening houden met een bepaalde afwijkende gebruikers-instelling vind ik wel wat ver gaan. Daarbij kan je ook niet verwachten dat elk scenario getest kan worden dus er zal altijd wel wat door de spleten komen.

Aan de andere kant kan je de 'schuld' ook op de theme-managers schuiven; die zouden net zo goed kunnen zorgen voor voldoende contrast bij bepaalde instellingen, maar omdat dat een nogal complex probleem is voor de theme-manager-programmeurs wordt de 'schuld' nu afgeschoven op alle websites in de wereld en de developers daarvan.

Wij als Tweakers.net zouden dit kunnen fixen, maar dat is dan slechts een druppel op een gloeiende plaat...

Door Tweakers user DOT, donderdag 11 juni 2009 01:26

Ik zou niet weten waarom een OS theme engine moet kijken of er in een bepaalde HTML-engine slechts 1 van de twee kleuren wordt ge-override. Dat is nogal een hack. Het is namelijk geen nette fix: je geeft de forms nu een gefixeerde kleur, terwijl het juist de bedoeling is dat webdesigners de kleuren aan kunnen passen.

Als je alle fouten van webdesigners op wilt vangen kan je net zo goed de door sites meegeleverde CSS uitschakelen en je eigen "Internet-stylesheet" bakken.

Door Tweakers user Naatan, donderdag 11 juni 2009 05:09

@blaatkipje

Volgends mij was mijn voorbeeld aardig centraal hoor.. misschien nog maar een keer lezen?

Door Tweakers user Hero of Time, donderdag 11 juni 2009 10:25

@crisp,
Ok, het gaat idd mischien wat ver, maar hoe komt het dan dat jullie het wel voor elkaar krijgen om de inlog velden hier correct te laten, maar de reply velden niet. Dus bovenaan kan je aanmelden met je tweakers.net account. Ik krijg daar netjes witte tekst, zoals mijn thema dat geeft. Maar vervolgens zijn de velden voor een antwoord wel fout. Leg dat eens uit. Als je daar niet aan denkt, of goed maakt, ben je IMO gewoon lui omdat je geen zin hebt om 1 regel extra te typen in je CSS, of ook maar aan denkt dat te doen.

Een foutje kan gebeuren, we zijn allemaal mensen en developers moeten al aan zo veel dingen denken. Maar als je er op gewezen wordt dat er een fout is, niet in de verdediging gaan en afschuiven op mensen die liever wit op zwart willen. Hierdoor zal niemand meer aan een ander denken of rekening mee houden. "Ik beslis dit en ze moeten het maar nemen", dat idee. Lijkt net op een dictatuur dan.
Dus koppig te zijn en aan die paar gebruikers zeggen dat we maar een ander thema moeten gebruiken is arrogant. In plaats daarvan kan je het accepteren en fixen. Lijkt mij toch echt geen uren werk, hooguit 5 minuten ofzo? Ok, maak er een kwartier van omdat je mogelijk elk CSS bestand moet nakijken. Beetje ontwikkelaar heeft er een mooie structuur aan gegeven zodat dit soort aanpassingen snel gedaan kan zijn.

Door Tweakers user crisp, donderdag 11 juni 2009 11:50

@Hero Of Time: waarom mag ik niet verdedigen dat het geen luiheid is? Het is een specifiek scenario waarop niet getest is/wordt en waar gewoon niet altijd aan gedacht wordt (en wij zijn daar niet de enige in). Het is inmiddels ook gemeld in Lieve Devvers en we zullen het dus ook gewoon fixen.

Ik wou alleen aangeven dat dergelijke common problemen vaak beter opgelost kunnen worden bij de bron (niet de mensen die dit graag willen, maar de feature-implementatie zelf dus) dan dat iedereen voor zich de mogelijke gevolgen moet zien te voorkomen. Een beetje hetzelfde als het vergroten van de tekst in je browser waarbij van veel sites de layout compleet brak, of het niet werkte als de fontgrootte was opgegeven in pixels; browsers lossen dat nu netjes op door gewoon alles te zoomen.

Door Tweakers user Hero of Time, donderdag 11 juni 2009 12:37

@crisp,
Ik had het over devvers in het algemeen, niet specifiek Tweakers. Sommige devs zijn namelijk daadwerkelijk lui en zullen dit nooit fixen omdat het zo'n kleine groep is. Ik had ook niet gekeken of er iets aan gedaan gaat worden, omdat ik mij er niet zeer aan stoor, als ik er zelf maar een eenvoudige omweg voor kan vinden.
Ben wel blij dat jullie het gaan aanpassen. Ben benieuwd hoe het eruit komt te zien, vast aangeven dat de achtergrondkleur een waarde krijgt, is het eenvoudigst.

Door Tweakers user crisp, donderdag 11 juni 2009 13:18

vast aangeven dat de achtergrondkleur een waarde krijgt, is het eenvoudigst.
Dat zou op zich wel het mooist zijn, maar je komt dan in de problemen met buttons en dergelijke, en het heeft weer geen effect op radiobuttons en checkboxen. Ik heb er dus voor gekozen om gewoon de expliciete font-color voor deze elementen weg te laten.

Ergens denk ik nog steeds dat OS-themes dergelijke 'widgets' binnen webpagina's gewoon beter default kunnen laten, maar het probleem zit eigenlijk nog veel dieper: tijdens het testen (door in XP de color-scheme op 'High Contrast Black' te zetten) ondervond ik ook diverse problemen (zwarte tekst op zwarte achtergrond) in verschillende applicaties...

Door Tweakers user pkwarts, donderdag 11 juni 2009 13:37

Klopt, het zijn niet alleen websites die zich vreemd gedragen bij een donker uiterlijk. In Virtualbox bijvoorbeeld zie ik de helft niet.

Door Tweakers user DOT, donderdag 11 juni 2009 13:47

Ubuntu probeert dit probleem te verhelpen door in de beta's een donker thema in te stellen.

Door Tweakers user pkwarts, donderdag 11 juni 2009 13:50

Aaaaaaah, dus daarom is dat! :D

Overigens, helemaal vergeten: Tweakers devs (of eigenlijk alleen crisp), bedankt voor het aanpassen! super!

Door Tweakers user DOT, donderdag 11 juni 2009 14:17

Wil ik nog wel een klein puntje melden: de selectboxes van myReact zijn niet helemaal netjes:
http://www.few.vu.nl/~rkg230/files/myReact.png

Gefixt met Firebug:
http://www.few.vu.nl/~rkg230/files/myReact-defaulted.png

Door Tweakers user Hero of Time, donderdag 11 juni 2009 14:53

Super dat het zo snel is aangepast. Heerlijk om weer gewoon je tekst te kunnen lezen tijdens het schrijven ervan. Of de dropdown boxen kunnen lezen zonder de entries te hoeven selecteren. Waren maar meer webmasters zo snel :).

@pkwarts,
Dat was dus wat ik eerder bedoelde met applicatieontwikkelaars. Ik kan het aangeven bij VB dat zulke lijsten zoals de Media Manager er niet goed uit zien, maar het is met meer programma's zo. Het is meer het probleem van Trolltech, die Qt maakt. Daar moeten ze beter denken aan de contrast van dat soort lijsten. Als de standaard kleur wit is, moet een lijst wit en grijs zijn, met zwarte tekst. Is de standaard kleur zwart, dan moet het zwart met grijs zijn, en witte tekst.
Ik gebruik bijvoorbeeld SMplayer als media speler, en bij Preferences > Keyboard and Mouse heb ik hetzelfde probleem. Probleem dus van de render engine, Qt in dit geval.

Door Tweakers user crisp, donderdag 11 juni 2009 14:55

de selectboxes van myReact zijn niet helemaal netjes
Je ziet ze nu zoals ze eigenlijk bedoelt zijn binnen de layout: zwart op wit. Jij wil hier blijkbaar je theme-voorkeuren in laten doorwerken. Dat laatste betekent (iig onder windows) dat ook je textarea's en text-inputs meekleuren wat gewoonweg afbreuk doet aan de gehele layout van de site. Ik hink nog een beetje op twee gedachten; of inderdaad de styling maar helemaal ongemoeid laten (met mogelijk lelijk resultaat bij bepaalde themes) of het laten zoals het nu is (hoewel dat blijkbaar ook weer andere neven-effecten heeft :X).

Het blijkt dus allesbehalve simpel te zijn...

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 juni 2009 14:56]


Door Tweakers user DOT, donderdag 11 juni 2009 15:30

Nouja, dat is geloof ik dezelfde situatie, toch? Volgens mij waren deze eerst niet gestyled, waardoor Firefox er (imho mooie) theme-buttons voor gebruikte. Maar als je het zo doet zoals op de FP en de Tweakblogs (alles gestyled), dan is het misschien beter om het te wel stylen. Hoewel, volgens mij zijn select-buttons niet stylebaar toch? Ik kan zo gauw op w3.org geen uitsluitsel vinden.

Textarea myReact:
http://www.few.vu.nl/~rkg230/files/myTextarea.png

Defaulted met Firebug:
http://www.few.vu.nl/~rkg230/files/myTextarea-defaulted.png
Het is een subtiel verschil. Dat dunne kadertje wordt oranje als de textarea geselecteerd is. Dat gebeurt niet in de T.net-versie.

Het blijkt maar weer dat zelfs de simpelste aanpassingen wel neven-effecten heeft.

Door Tweakers user pkwarts, donderdag 11 juni 2009 15:36

Ik heb ook meegemaakt dat als je de background aanpast, de border een onverwachte restyling krijgt. Waarschijnlijk omdat in bepaalde themes de kleuren van dropdown boxjes ed niet aanpasbaar is en er geswitcht wordt naar een (lelijker) aanpasbare variant.

Komt erop neer dat je eigenlijk alles op default moet laten of de background, tekstkleur EN border moet aanpassen. IMO is dit wel een fout van de themes en niet van de webdesigner, want nu gaat het niet om functionaliteit (alles is immer leesbaar), maar om esthetica.

Door Tweakers user DOT, donderdag 11 juni 2009 15:48

Firefox heeft ook nog een bug in de select-button styling. Ik heb nu een donker thema ingesteld, en dan zie je dat als je alles op default zet, de tekst in de select-button zwart-op-donker is, terwijl het bij de gewone buttons onder het Notepad wel goed gaat:
http://www.few.vu.nl/~rkg...yReact-dark-defaulted.png

Door Tweakers user pkwarts, donderdag 11 juni 2009 15:53

Dat kan ik niet beamen, hier een screenshot van Tweakers in FF:
http://tweakers.net/ext/f/IWYsxlBKnYAbM8FMDyCJcwdL/full.png

Door Tweakers user crisp, donderdag 11 juni 2009 15:55

Ik heb de change inmiddels deels teruggedraaid en laat standaard de input-elementen nu met rust, dus behoudens bugs in theme-managers en browsers (:P) blijft het als het goed is accessible, maar kan het wel lelijk ogen.

Door Tweakers user Hero of Time, donderdag 11 juni 2009 16:07

Prima change crisp. Het probleem was voornamelijk de tekst kleur, en niet zozeer de achtergrondkleur. Dat laatste werd dus een probleem bij donkere thema's door de ingestelde tekst kleur. Ik kan maar een ding doen nu: _/-\o_

Door Tweakers user pkwarts, donderdag 11 juni 2009 16:16

Slotje erop dan maar? ;)

Reageren is niet meer mogelijk